Avontuurlijk Verblijven

Bekijk overzicht

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

♦  Nederwaard 1B, Kinderdijk  ♦  20 min.  ♦

Sta met je voeten middenin de Nederlandse geschiedenis bij UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk en bezoek de beroemde molens. Alles ligt hier onder de zeespiegel, dus we werken al eeuwen samen met het water en de wind om de het land droog te houden. Ga terug in de tijd in een avontuur vol machtige wieken, water en wilskracht en bezoek de museummolens. Draai zelf aan de knoppen van de poldertafel en zie hoe de Kinderdijkse molens werken. Bewonder de beroemde molens op dit iconisch stukje Nederland. Ervaar het authentieke verhaal van de Lage Landen, in een uniek samenspel tussen mens, techniek en natuur. Wandel of fiets door de prachtige molens van Kinderdijk en geniet van het mooie uitzicht.

Rondvaartboot 
Neem plaats op een van de rondvaartboten en laat het indrukwekkende werelderfgoed vanaf het water aan je voorbij glijden. Bepaal je eigen koers, maak de mooiste foto's van de molens en geniet van het prachtige uitzicht.

Bezoekerscentrum
Geniet van een bakje koffie, borrel of vers broodje met de prachtige molens in het zicht. Loop naar boven en geniet van het fenomenale uitzicht over de negentien molens van Kinderdijk!

Museummolens 
De negentien molens zijn sinds 1997 UNESCO Werelderfgoed. Neem een kijkje in Museummolen Nederwaard. De molen is gebouwd in 1738, maar is nog steeds in goede conditie. Ontdek zelf hoe Museummolen Nederwaard in elkaar zit! In Museummolen Blokweer ontdek je zelf hoe molens er oin de jaren '50 uitzagen. De molen is gebouwd in het jaar 1630. In Museummolen Overwaard ontdek je alles over de techniek van de molens in Kinderdijk. De moolen komt uit 1740 en was het de enige die het water twee kanten op kon malen.

Bezoek de website van Kinderdijk

Kinderdijk Arrangement
Ben jij op zoek naar een geheel ontspannen verblijf, met een bijzonder bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk? Boek dan het Kinderdijk Arrangement bij Vakantiepark Molenwaard! Maak jouw tocht door de prachtige molenstreek met één van onze (elektrische) fietsen en ontdek de polder!