Logo stoeterij

Stoeterij Molenwaard

Midden in de Alblasserwaard vind je Stoeterij Molenwaard, waar paard en verhaal samenkomen!

Stoeterij Molenwaard is onderdeel van de Van Hoorne Groep, net als onder meer Vakantiepark Molenwaard en Avonturenboerderij Molenwaard. Het bedrijf richt zich op het faciliteren van toeristische en recreatieve activiteiten in de Alblasserwaard en fokkerij van Vlaamse en Friese paarden. Ga mee met een authentieke paardentramtocht, laat je verrassen tijdens een rondleiding door de stallen, krijg een demonstratie of neem als kind deel aan de échte stokpaardenrace. De paardenrassen die je op de stoeterij vindt zijn het Vlaamse Paard, het Friese Paard en Tinkers. Voor de kleinste bezoekers van de stoeterij zijn er ook Shetlandpony’s te vinden.

Activiteiten

 

Paardentram

Paardentram

Vanaf Vakantiepark Molenwaard

Stap in de paardentram en geniet van het prachtige polderlandschap en de molens in de Alblasserwaard. Tijdens de paardentramtocht maak je eventueel een stop bij een van de landwinkels of geniet je van een kopje koffie of thee op Vakantiepark Molenwaard. Breid jou tocht met de paardentram uit door een lekkere lunch, diner of high tea bij te boeken. Deze excursie is al te boeken!
Rondleiding op de Stoeterij

Rondleiding op de Stoeterij

Kom van alles te weten

Geniet met het hele gezin van een rondleiding over onze stoeterij. Tijdens deze excursie nemen we je mee door de stallen en vertellen we je alles over onze paarden. Kijk naar een korte film over de paardenrassen, help het stalpersoneel met opzadelen en geniet van een demonstratie. Natuurlijk mag je ook op de foto met één van onze grote kampioenen én kunnen kinderen meedoen aan de Stokpaardenrace!
Paarden & Pony Arrangement

Paarden & Pony Arrangement

Vakantiepark Molenwaard

Stoeterij Molenwaard ligt tegen Vakantiepark Molenwaard aan en biedt de mogelijkheid een Paarden & Pony Arrangement bij te boeken. Bij dit arrangement worden kinderen op meerdere momenten meegenomen in de wereld van paarden en pony’s.
Groepen

Groepen

Een heerlijk dagje uit

Geniet met jouw gezelschap van alles wat onze stoeterij te bieden heeft. Ga op excursie met de paardentram, ontdek alles over de paardenrassen op de stoeterij tijdens de rondleiding en maak jouw dag compleet met een heerlijk drankje en gebak.
Paarden en pony weekend

Paarden en pony weekend

Met Jesse Drent!

Ben jij ook zo dol op paarden en pony's? Dan is het paarden en pony weekend echt iets voor jou! Verblijf op Vakantiepark Molenwaard in één van onze gethematiseerde huisjes, geniet van diverse demonstraties op onze stoeterij van onder andere Jesse Drent en doe mee met alle leuke paarden activiteiten.
Zakelijk aanbod

Zakelijk aanbod

Management en teambuilding

Kom samen met je (management)team langs voor een inspirerend teamuitje! Na ontvangst met een kopje koffie of thee geven we een presentatie, krijg je een rondleiding, help je mee opzadelen, krijg je een demonstratie en natuurlijk maak je een ritje in de paardentram. Daarna gaan we natuurlijk aan de slag om jullie team nog sterker te maken!
Paardenrassen

Paardenrassen

Ontdek alle rassen

Op Stoeterij Molenwaard werken we met drie verschillende paardenrassen: het Vlaamse paard, het Friese paard en de shetlandpony voor de kleinste bezoekers. Ontdek alles over onze kampioenen en de kwaliteiten die zij hebben.

Maak kennis met de bewoners!

 


Bekijk al onze kampioenen
Bekijk de vacature


Schrijf je in en blijf op de hoogte van Stoeterij Molenwaard

Helmafries063webformaat