Logo stoeterij

Onze paarden

 

Whisky van Visser

Whisky van Visser

Fries paard

Whisky is een hele mooie Friese merrie. Omdat ze zo knap is, heeft ze zelfs een voorlopig kroonpredicaat in ontvangst mogen nemen. Zoals ieder Fries paard, is ook Whisky helemaal zwart en heeft ze een mooie volle staart. Whisky heeft een heel lief karakter en is een hele goede moeder. Ze heeft al verschillende mooie veulentjes gekregen. In het voorjaar van 2023, hopen we een veulentje van Whisky te mogen verwelkomen. Hopelijk wordt dit veulentje net zo knap en lief als zijn of haar moeder!
Helma L.W.

Helma L.W.

Fries paard

Helma is een Fries paard. Ze is een hele lieve merrie en heeft verschillende prijzen op haar naam staan. Zo heeft ze het sterpredicaat behaald, wat alleen is weggelegd voor de beste en mooiste Friese paarden! Zoals het hoort bij de friezen is Helma helemaal zwart met golvende manen en staart. Helma verwacht een Fries veulentje in het voorjaar van 2023!
Winston de la Hutte

Winston de la Hutte

Vlaams paard

Winston is een Vlaams paard van bijna twee meter hoog! Hij is geboren in 2016 en een echte alleskunner. Winston heeft met zijn schoonheid vele prijzen op zijn naam staan: kampioen bij de jaarlingen en de tweejarige Vlaamse paarden. In 2018 dagkampioen bij de keuring van alle Vlaamse paarden. Zo groot als hij is, zo lief is hij ook.
Xena de Renard

Xena de Renard

Vlaams paard

Xena is een Vlaamse merrie van bijna twee meter hoog. Daarmee is zij op dit moment het grootste paard van stal! Ze is geboren in 2017 en won in 2018 onder de jaarlingen de eerste prijs van alle merries. Xena staat voor de kar, maar ook onder het zadel is het een goed paard om mee te rijden. Ze is ontzettend lief en wordt het liefst de hele dag geknuffeld. Maar Xena is ook een enorme rommeltante en knoeipot, voor haar staldeur ligt daarom altijd wel een plukje hooi dat ze heeft laten vallen. Ooit hopen wij een net zo’n mooi veulentje te fokken met Xena als dat ze zelf is.
Omar du Rousseau de la Fosse

Omar du Rousseau de la Fosse

Vlaams paard

Omar is een echte allemansvriend. Hij is supergroot en een doorgewinterd trekpaard die al vele tochten heeft gereden. Hij is super braaf op de weg en op stal zou je hem bijna vergeten, zo rustig is hij. Door zijn rustige karakter is iedereen helemaal weg van hem. Omar is te herkennen aan zijn brede witte bles en zijn hele grote voeten.
Siem van de Strohoeve

Siem van de Strohoeve

Vlaams paard

Siem is een Vlaams paard met een leuk verleden! Hij heeft altijd op het land gewerkt en diende toen als werkpaard. Hij liep onder andere voor de ploeg en deed hier ook demonstraties mee. Nu loopt Siem mee voor de paardentram, wat hij ontzettend leuk vindt! Siem is geboren in 2012. Hij is een echte druktemaker, ijzersterk en staat het liefst overal vooraan.
Bruno

Bruno

Vlaams paard

Bruno is het jongste paard van stal. Hij is een Vlaams paard en geboren in 2019. Omdat hij nog zo jong is kent hij nog niet zo veel. We leren Bruno dat heel veel dingen niet eng zijn. Ook leiden we hem op tot een menpaard, zodat hij later mee kan lopen voor de paardentram. Bruno is te herkennen aan zijn mooie donkerbruin kleur en lichte manen en staart.
Stip

Stip

Shetlandpony

Stip is een ondeugende, grappige en lieve, witte Shetlandpony vol zwarte stippen. Hij is kampioen ontsnappen en door de modder rollen en is altijd in voor een avontuur óf een lekker hapje. Stip wordt verzorgd door Emma. Ze de klitten uit zijn manen met een manenkam, borstelt ze zijn vacht met een roskam en krabt ze zijn hoeven met een hoevenkrabber. En als Stip dan weer helemaal mooi schoon is… rolt die ondeugende pony het liefst weer in de modder, zodat Emma opnieuw kan beginnen!
Toos

Toos

Tinker

Toos is een Tinker merrie en is dikke vriendinnetjes met Saar. Toos kan heel goed voor de kar lopen en onder het zadel werkt ze ook heel graag. Ze is te herkennen aan haar mooie vlekkenpatroon en ze heeft bijna altijd wel een vieze vlek op haar mooie witte vacht. Ze ligt namelijk het liefst in de viezigheid.
Saar

Saar

Tinker

Saar is een hele mooie en lieve Tinker merrie. Saar heeft een vacht met grote vlekken, veel manen en een volle staart en sokken. Saar heeft zelfs een snorretje op haar snoet! Ze is erg lief voor kinderen en vind het heerlijk om lekker rondjes te lopen met kinderen op haar rug.
Peppie

Peppie

Shetlandpony

Peppie is een hele ondeugende Shetlander die het liefst de hele dag ravot samen met zijn allerbeste vriendinnetje Olivia. Peppie vindt het heerlijk om een aai over zijn bolletje te krijgen en geniet erg van een poetsbeurt. Dit is ook wel nodig, omdat Peppie het liefst overal gaat rollen; in zijn stal, in het zand of zelfs in de modder! Peppie is een echte Shetlander, maar door zijn volle manen en staart en zijn diepzwarte kleur is hij net een mini Fries!
Olivia

Olivia

Shetlandpony

Olivia en Peppie vormen samen een heerlijk duo. Samen kunnen ze uren spelen. Ze is gek op rennen, springen en rollen. Hoewel ontsnappen toch haar favoriet lijkt te zijn. Olivia heeft de kleur ‘vos’. Dit is dezelfde kleur als onze Vlaamse paarden. Het enige verschil met hen, is dat ze véél kleiner is. Olivia is gek op kinderen en staat altijd open voor nieuwe vriendschappen.